spmh

Poštovani,

 

 AUXILIUM je humanitarna neprofitabilna udruga koja djeluje na području hrvatske i inozemstva s ciljem izgradnje mreže međunarodnog mira, uvažavanja raznolikosti te poticanja tolerancije i nenasilja.
 Svojim nastojanjima da ljude pa time i svijet učini boljim, a pokazavši to sa svojim primjerima (humanitarnim aktivnostima),programima i projektima zadobili smo veliku naklonost mnogobrojnog stanovništva različitih nacionalnosti,vjera,kultura i uzrasta.Posebno moramo istaknuti službene potpore Vlade Republike Hrvatske, gradova: Osijek,Bjelovar, Zagreb, mnogobrojnih udruga iz hrvatske i inozemstva kao i službeno pokroviteljstvo ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
Projektom 260 DANA izazvali smo veliku pažnju kod svih medijskih kuća kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou, a posebno ističemo kako su projekt počeli promovirati i inozemni mediji.
 Projekt 260 dana sastoji se od tri potprojekta: knjiga, kazališna predstava i film, a njegov osnovni cilj je utjecati na što veći broj ljudi, kako u regiji tako i u ostatku svijeta na način da prije nego što nekoga osude, prije nego nekome učine nešto loše, pročitaju iskustvo autora knjige i projekta 260 DANA i ne dovedu se u napast da čine loše niti zbog nacionalizma, niti zbog rasizma, vjerskih opredjeljenja ili bilo čega drugoga.
 Unatoč svom iskustvu, on ne osuđuje, ne mrzi. Moli sve da čine isto.
 Vasmolimo da se pridružite projektu te da zajedničkim snagama utječemo na izgradnju mira, da zajedno stvaramo svijet bez diskriminacije i sukoba.
 Utjecati na ljude na način da cijene i uvažavaju raznolikost te da se različite rase, etničke skupine, religije, kulture, tradicije i običaji moraju međusobno poštovati je ozbiljan zadatak koji pojedinac ne može ispuniti bez podrške drugih.
 Upravo zbog toga Vas molim da date maksimalni doprinos navedenom projektu.
 Ukoliko postoji mogućnost, biti će nam čast da Vam i osobno predstavimo navedeni projekt koji je humanitarnog karaktera. Shodno tome rado ćemo se odazvati na Vaš poziv poštujući pri tome Vaše ograničeno vrijeme.
 Shodno razvoju projekta, između 13 jezika i većeg broja država projektom je obuhvaćen i Mađarski jezik te je istim uključeno Mađarsko stanovništvo u Hrvatskoj i Mađarskoj.
U nadi da ćete prepoznati veličinu projekta i važnost uključivanja Mađarske zajednice u RH te time pomoći daljnjem razvoju projekta, srdačno Vas pozdravljamo i unaprijed zahvaljujemo.
U iščekivanju Vašeg javljanja,

 

S poštovanjem,

 

Seke Szabolcs
Predsjednik udruge AUXILIUM BARANJA
Podružnice humanitarne udruge AUXILIUM


 

Tel: 00385 31 214 014
Mob: 00385
SKYPE:
e-mail:

 

“Mi koji smo preživjeli logore, sjećamo se naše braće i sestara te žalosne, namučene djece.
Sjećamo se nemilih događaja u kojima su im uzeli sve: slobodu, ponos, sigurnost, bližnje i naposljetku-  život.
Mi koji smo preživjeli, svakodnevno se odupiremo teretu zatočeništva, koji nosimo na našim leđima i prečesto i pretiho čujemo kako je jedan od nas podlegao posljedicama istog.
Zbog njih, zbog nas, zbog naše djece i budućih naraštaja, moramo ustrajati da ih se ne zaboravi.
Nama preživjelima ostala su sjećanja i sloboda – sloboda da biramo svoj vlastiti put.
Ja, logoraš, izabrao sam put na kojem opraštam, ne osuđujem, ne mrzim, šaljem poruku mira i molim se za njih.
Vas molim da se trudite činiti isto.”

 

Marijan Gubina

 

 

 
 
Joomla-Template by guenstige.shop-stadt.de & go-windows.de